Mięso i zdrowie – skuteczne odchudzanie tabletki –

[Głosów:0    Średnia:0/5]

Mięso i zdrowieRate ten post

[#] Zawsze jest symbolem obfitości żywności, w ostatnich latach, mięso przechodzi okres, aby zapisać dla tubylców krów. Wina firmy coraz częściej nadwaga i cholesterolu, które unoszą się duchy choroby szalonych krów, ptasia grypa, mąki i zwierząt estrogenów.

Równolegle z tym poczucie wstrętu do gwałtownych metod selekcji i dostrzec mięso jak jedzenie owoców nierówności społecznych, przyczynił się do rozpowszechnienia czułość wegetarianinem.Oprócz tego, że piękne w gardle, tak, że jedzenie łączy w sobie wiele pozytywnych cech. Jakie są przyczyny związane z pielęgnujące, które chcesz jeść mięso (bez usunąć albo, tak jak to jest osobisty wybór, a zawsze z poszanowaniem tych, którzy zdecydowali się przestrzegać diety bez jedzenia)?

Dzięki różnorodności gatunków zwierząt i różnych sposobów gotowania mięsa-to kawałek bardzo ważna część naszej diety, zawsze, bez przesady, w rozmiarach i zrobić wybór zasilania dla każdego człowieka. Faktycznie, nie wszystkie mięsa, i z tymi samymi cechami, w zależności od zwierzęcia, od którego pochodzą wyróżnia się czerwonym kolorem mięsa (od uboju starych zwierząt, takich jak świnie i bydło) i białego mięsa (włókna białe i czerwone, w zależności od masy mięśniowej działalności).

Zalety Mięsa

Pozostawiając na boku kwestie etyki i filozofii, widzimy, krótko przeanalizować wartość mięsa dla zdrowia i żywienia człowieka. Żywność ta, choć i w skrajnej zmienności u gatunków, sekcji i cechy zwierzęcia, jak przypuszczam, jest źródłem białka o wysokiej biologicznej wartości; oznacza to, że białko jest bardzo podobny do człowieka, i dlatego łatwo jest używany przez organizm do spełnienia różnych procesów metabolicznych, które są zaangażowane (produkcji hormonów, enzymów, mediatorów, przeciwciał, aktualizacja komórek, krzepnięcia krwi, skurczu mięśni, itp.). W białka roślinne, w przeciwieństwie do mięsa, stopień podobieństwa z ludzkim poniżej; oznacza to, że gdy władza skupiona jest tylko na te produkty (dieta wegetariańska), łatwo kierować na konkretne wady, szczególnie jeśli dzieje się szczególną uwagę na źródła białka, poboru i do ewentualnej integracji aminokwasów. Chodzi radykalnie się zmienia, jeśli chcesz przejść od zakazu korzystania z produktów pochodzenia zwierzęcego i ich pochodnych, aby uniknąć mięsa i ryb (wegetarian).
Jajka, mleko i pochodne, w rzeczywistości, nie jest w stanie pokonać bez żadnych problemów, wad spowodowanych rezygnacją z mięsa i ryb w swój codzienny plan zasilania.
Jeszcze jeden punkt na korzyść mięsa, podanej w jego optymalna zawartość żelaza, znacznie wyższy, niż z produktów pochodzenia roślinnego; różnica ta odbija się głównie na poziomie jakościowym, ceteris paribus, żelazo wziął, że to pochodzenia zwierzęcego wchłania się proporcjonalnie znacznie wyższa (około 3 razy więcej).
Wysoka zawartość białka, które, między innymi, stymulują wydzielanie hormonu wzrostu kojarzy się z bogactwem żelaza, przyczynia się mięso, jedzenie ma ogromne znaczenie w diecie sportowców, dzieci, młodzieży, niedokrwistość i kobiet w ciąży.

Lipidy Mięsa

„Na pewno”, że tak powiem, zaczyna się, gdy zaczyna mówić z mięsa i lipidów. Mimo skrajnego zmienność wynika z typów, rodzaju tkanki, wiek, wykształcenie i karmienia zwierząt, w mięsie zawiera znaczne ilości tych składników odżywczych. Równolegle zapisuje sekretne obecność cholesterolu. Zawartość lipidów skrótów więcej tłuszczu, w dodatku do wzrostu wartości opałowej i атерогенности, pomaga również zmniejszyć spożycie mięsa.
W obronie tej jedzenia, trzeba jednak powiedzieć, że jego zawartość w tłuszczach jest średnio niższy niż w surowym, w czasie, gdy poziom cholesterolu sufitu lub nieco poniżej. Innych „zalet” żywności, co szczególnie niepokoi tych, którzy chcą pozostać w formie, to zużycie kalorii, zawartość (tak, że mięso to jedzenie bez węglowodanów, który również w dużych ilościach występuje w zbożach, i w mniejszym stopniu w owocach, warzywach i produktach mlecznych). Kawałki i rodzajach, więcej chudego ciała fizycznego, jak kurczaka lub filet конины, mają ilość kalorii, które ledwo przekraczają 100 kalorii [#]

Mięso i cholesterolu

W przeciwnym razie, jak wiele osób uważa, że nie ma żadnej różnicy między zawartością cholesterolu z białego mięsa i czerwonego mięsa, że zmienia się tylko procent tłuszczu w organizmie. Nawet świnie, dzięki stałej selekcji gatunków bardziej chude, zawiera ilość cholesterolu, jak i inne rodzaje mięsa.
Teraz spójrzmy na kilka wskazówek, aby zmniejszyć poziom cholesterolu w diecie zwierząt:
usunąć widoczny tłuszcz, w tym skórę z kurczaka i indyka. Kombinacja tłuszczów nasyconych i cholesterolu, pomaga W rzeczywistości efekt ten ostatni атерогенности. Dzieje się tak dlatego, że białe mięso, nawet jeśli zawierają taką samą ilość cholesterolu, niż czerwone, najlepiej nadają się dla osób cierpiących na hipercholesterolemii.
Spróbuj gotować mięso z użyciem tłuszczów, przypraw, wśród różnych metod gotowania, najlepiej gotować, a potem na grilla (pod warunkiem, że będziesz uważać, aby nie spalić). Poziom cholesterolu pomoże obniżyć Ci owoce. Dowiedz się, jakie są właściwości grejpfruta.
Zmniejszyć spożycie produktów pochodzenia zwierzęcego, tłuszczów, w szczególności, kierownik, jedzenie, w których osiągają stężenia cholesterolu we krwi ponad 2 g/100 g (z ogólnej potrzeby każdy dzień wynosi zaledwie 0,3 grama).
Nie możemy zapominać, wreszcie, że największe zagrożenie dla zdrowia, piszą, gdy duża ilość cholesterolu i trójglicerydów w połączeniu z nadmiarem kalorii. W ten sposób, kiełbasa w połączeniu z dobrą danie z makaronu, nie tylko dopuszczalne, ale i bardziej „niebezpieczne” niż kiełbasa w połączeniu z warzywami i 50 g chleba. Z tego samego powodu, sportowców i wszystkich tych, którzy prowadzą swój biznes, intensywny, można sobie pozwolić, korzystać z niektórych tagi tłustego mięsa więcej, niż siedzący tryb życia.

Κοινοποιήστε:

Κάνε jak στο:

LikeΦόρτωση…

Σχετικά

Marzena Wielgus
O Marzena Wielgus 367 artykułów
Wiele rzeczy można powiedzieć o Marzenie Wielgus, ale przede wszystkim wiadomo, że są one przewidujące i doceniane, oczywiście są również precyzyjne, obiektywne i idealistyczne, ale w mniejszych dawkach i często są też rozpieszczane przez nawyki bycia agonującymi. Jednak jej uprzedzająca natura jest tym, co najbardziej lubi. Ludzie często liczą na siebie i jej spostrzegawczą naturę, szczególnie gdy potrzebują pomocy lub wsparcia. Nikt nie jest doskonały, a Marzena ma również wiele mniej pożądanych aspektów. Jej drapieżna natura i bezczelność powodują wiele pretensji i powodują, że jest co najmniej niewygodna. Na szczęście jej doceniająca natura zapewnia, że nie jest tak często.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*